Advertisement

Yatırımcıların, ABD'de kötü gelen işsizlik maaşı başvuruları karşısında Washington'dan teşvik anlaşması çıkacağına ilişkin azalan beklentileri değerlendirmesiyle birlikte dolar Cuma günü yeniden baskı altına girdi. Hisse senetleri karışık bir seyir izlerken petrol dün kaydettiği kazancını genişletti.

Euro Bölgesi'nde parasal desteğin artırılmasıyla birlikte yen ve euro yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin ikinci günde de düşmesinin ardından dalgalandı. Japonya ve Kore hisseleri yükselirken Çin hisseleri düştü. ABD'de işsizlik verisi pandemiyi kontrol altına almak için gidilen işletme kapatmaların yeni iş kayıplarına neden olduğunu gösteriyor.

ABD Hazine tahvilleri güçlü 30 yıllık tahvil ihalesinin ardından dünkü kazançlarını korudu. Sterlin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ülkesinin anlaşmasız Brexit'e hazırlanması gerektiği uyarısında bulunmasının ardından dalgalandı. Airbnb Inc. işlemlere başlangıç fiyatının iki katını aştı.

ABD'de ek teşvikin kaderi hala belirsiz. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler müzakereleri sürdürüyor. Artık Mnuchin'in 916 milyar dolarlık teklifini destekleyen Senato Lideri Mitch McConnell, ekonomiye yardım etmek için "yapılabilecek her şeyin yapılması gerektiğini" söyledi. Diğer yandan Pelosi, iki partiden kanun yapıcıların sunduğu 908 milyar dolarlık diğer planı en iyi anlaşma olarak görüyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bölgeyi olası bir çift dipli resesyondan korumak için çabalarını artırdı. Parasal teşviki artıran AMB, yeni cephanesinin tamamını kullanmayabileceği konusunda uyardı.

Londra'da işlem gören petrolün varili pandeminin başından beri ilk kez 50 doları aştı. New York'ta işlem gören vadeliler 47 dolar civarında seyrediyor.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06.20'de fazla değişmedi. Endeks Perşembe günü yüzde 0.1 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 artıda 1.2157'den işlem gördü.
Sterlin/dolar yüzde 0.2 yükselişle 1.3324'ten alıcı buldu.
Yen yüzde 0.2 yükselerek 104.04 oldu.
Offshore yuan yüzde 0.2 yükselerek 6.5248'e tırmandı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.91'de tutundu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.98'de kaldı.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.2 yükselişle 46.89 dolardan işlem gördü.
Altının onsu 1,834 dolarda fazla değişmedi.