Advertisement

Kadınların tüketici olarak otomobil firmaları için önemi her geçen gün daha da artıyor. Hem daha fazla araç kullandıkları için kendilerine araç seçtikleri gibi aile için alınan aracın seçimine de onlar karar veriyor. Durum böyle olunca satışlarını artırmak için otomobil firmaları kadına ve aileye yönelik innovasyonda yarışır oldular. Mercedes- Benz yetkilileri çoğunlukla kadınların tercih ettiği yeni Mercedes-Benz B-Serisini Mallorca’da test etmeye bu yüzden ağırlıklı olarak kadın gazetecileri çağırdı.

Test sürüşüne davet alınca önce şaşırdım ama kadınların tercih ettiği yeni B-Serisi olduğunu duyunca nedenini anladım ve kabul ettim. İlk fırsatta sürücü koltuğunu bırakıp yan koltuğa geçmesiyle ünlü olan bendenizi sonuçta bakalım bu araç test sürüşünü bitirmeye ikna edecek kadar iyi yeniledi mi diye düşündüm. Ve benim için bir ilki yaparak günübirlik test sürüşüne katıldım. İşte beni 80 km sürüşe ikna eden araçtan izlenimlerim.

Hangi makyajlanmış yeni Mercedes-Benz B Serisi aracı isteğim sorulunca, spor, elektrikli ve en stilli olanlar arasında gözüme en güzel gözükeni ve sürüşü en kolay olduğunu düşündüğüm modeli seçtim.

İtiraf etmeliyim ki, tam doğrumu yaptım aslında B Serisi’nin elektrikli aracını denemeliydim derken Türkiye’ye henüz gelmeyeceğini duyunca rahatladım. Almanya’da pazara hemen giren B Serisi elektrikli aracın Türkiye’ye gelmesi umarım hızlanır. Elektrikli araçlara uygulanacak ÖTV teşvikinin fiyatta fark yaratarak kadınlar tarafından tercih edilebileceğini umuyorum. Benim seçtiğim araçta ise genelde opsiyonel olarak sunulan Keyless-go anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi mevcuttu ve vites normal yerinde değil ekrandaydı. Vitesin ekranda olması biraz garip gelse de hiç anahtarsız araç kullanmamıştım.

Yabancısı olduğum Mallorca yollarında aracın navigasyon sistemine gitmem gereken modern sanat müzesi Esbaluard’ın adresini girince, “Herhalde şaka yapıyor olmalılar” diye düşünerek yola çıktım. Navigasyon sistemini dinleyince şaşırmadan tanımadığım Mallorca yollarında bile destinasyonu buldum. Tabii mesafe 80 km olunca sonlara doğru şeritten çıkmaya başlayınca arabadaki otomatik cruise sisteminin aracı düzelttiğine şahit oldum. Aracın sürüşünü rahatlatan bir diğer özellik benim için yerden yüksek oluşuydu.

KENDI KENDINE PARK EDIYOR

Yeni Mercedes- Benz B Serisi dışarıdan kompakt gibi gözükse de iç hacmi oldukça geniş. Dilerseniz küçük çocuklu ailelere Mercedes- Benz için geliştirilmiş çocuk koltuğu opsiyonu ve büyük bir bagaj kapasitesi de var. O yüzden sadece kadınlar değil aileler tarafından da tercih edilebilinir.

Elektirikli B serisinin 200 km gittiğini öğrenince bir an önce Türkiye’ye gelmesi gerektiğini düşündüm. Ama benim kullandığım aracın Premium MPV segmentinde sunulan ilk ve tek dizel otomatik olduğunu öğrendim. Bu da dünyada en pahalı benzini kullanan ülkeler arasında olan ülkemizde aracın tercih edilmesi için ek bir neden olabilir.

1 saatlik bir sürüş sonunda müzeye vardığımda gönül rahatlığı ile park etmeye hazırlanıyordum ki esas kadınların bu aracı tercih etmelerinde en büyük neden olabilecek özelliği ile tanıştım. Otomotiv şirketlerinin biz kadınlara innovasyon yaparken aracın kolay park etmesi önemli.

Merak eden kadınlara duyurulur, yeni B Serisi aralık ayında Türkiye’de satışa sunuluyor.