Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasalarda, bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğin devam etmesiyle karışık bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine çevrildi.

Gelecek hafta pazartesi günü ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ISM imalat sanayi PMI, inşaat harcamaları, salı fabrika siparişleri, dayanıklı mal siparişleri, çarşamba ADP istihdam raporu, hizmet sektörü PMI, ISM hizmet sektörü PMI, perşembe dış ticaret dengesi, haftalık işsizlik başvuruları, cuma günü ise tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri takip edilecek.

Gelecek hafta salı günü Euro Bölgesi'nde ve Almanya'da imalat sanayi PMI, Almanya'da enflasyon, çarşamba Euro Bölgesi'nde enflasyon ve işsizlik, perşembe Euro Bölgesi'nde ve Almanya'da hizmet sektörü PMI, Euro Bölgesinde Üretici Fiyat Endeksi, cuma günü Euro Bölgesi'nde perakende satış verileri açıklanacak.

Çin'de imalat sanayi PMI, çarşamba günü hizmet sektörü PMI takip edilecek.

Yurt içinde gözler, enflasyona çevrildi

Gelecek hafta pazartesi günü imalat sanayi PMI, çarşamba enflasyon, perşembe reel efektif döviz kuru, cuma günü hazine nakit dengesi verileri takip edilecek.

Bloomberg HT tarafından gerçekleşen enflasyon anketinde Mart ayı için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 69 oldu. Aylık enflasyon için beklenti ise yüzde 3,5 olarak kaydedildi.

Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 67,07 olurken, aylık enflasyon yüzde 4,53 olarak kaydedilmişti. Yıllık enflasyon böylece 15 ayın zirvesine çıkmıştı.