Advertisement

Soya bazlı burger üreticisi şirket Impossible Foods Inc.Las Vegas’taki  CES-Global Stage for Innovation’da (impossible pork) imkansız domuz eti ve (impossible sausage) imkansız sosis olmak iki bitki bazlı et ürününü tanıtarak ‘Beyond Meat’ şirketi ile rekabetini artıracak.

Silikon Vadisi merkezli Impossible bu hafta tüketici elektronikleri showunda 25,000 örnek dağıtacak ve bitki bazlı sosis Ocak sonunda 139 Burger King lokasyonunda ilk kez görücüye çıkacak.

 Sığır eti olmayan (non-beef) burger gibi,n her iki domuz ürününde de birincil bişelen olarak soya kullanıloyor ve ürünlere et görünümü ve lezzeti veren genetiği değiştirilmiş mayandan elde edilen  ve demir içeren bir molekül olan ‘heme’ kullanılıyor.

Impossible’ın kıdemli lezzet bilimi uzmanı Laura Kliman verdiği bir röportajda, ‘Heme’ tüm etin lezzetini yönlendiren sihirli bir içerik. Açıkcası domuz etinin aroması sığır etinden çok farklı. Domuz etinin içinde daha az heme var. Yine de heme hala kilit faktör yalnızca farklı oranlarda kullanımı söz konusu” dedi. #yataytekli#haber#Kuru soğan ve patates ihracatı neden ön izne bağlandı?