Bloomberg HT Haberler Kredi Garanti Fonu'ndan KOBİ’lere 163 milyar liralık kefaletle destek oldu
HABERLER

Kredi Garanti Fonu'ndan KOBİ'lere 163 milyar liralık kefaletle destek oldu

  • Kredi Garanti Fonu (KGF), geçen yıl Kovid-19 salgınının ekonomiye etkilerinin azaltılması amacıyla KOBİ'lere "ticari", bireysel kullanıcılara da "ihtiyaç" kredilerinde kefaletle destek sağladı

Giriş: 21 Mayıs 2021, Cuma 14:02
Güncelleme: 21 Mayıs 2021, Cuma 14:07

KGF verilerine göre, kurum 2020 yılında 25 kefalet programı ve muhtelif projeler için ulusal ve uluslararası çapta 81 yeni protokol ve zeyilnameye imza attı.

Kovid-19 salgınının neden olabileceği ekonomik olumsuzlukları önlemek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Programı kapsamında geçen yıl kredi garanti fonlarına sağlanan kefalet desteği tutarı 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarılırken, kefalet hacmi de 250 milyar liradan 500 milyar liraya yükseltildi. Bu doğrultuda reel sektörün ihtiyaçlarına yönelik yeni destek paketleri şirketlere önemli finansman imkanları sağladı.

Bu amaçla Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 29 banka ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile kefalet protokolü yapılarak, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında geçen yıl 11 yeni destek paketi oluşturuldu.

Ayrıca, geçen yıl meydana gelen doğal afetlerden etkilenen işletmelere, uygun koşullarda kredi kullanabilmelerini teminen birçok protokol imzalanarak kefalet destekleri verildi.

Bu dönemde Kurum ilk defa ticari kredilerin yanı sıra bireysel kredilere de kefalet desteği sağladı.