Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin'un 11 bin doların üzerine yükselmesi kripto paralarla ilgili Asya hisse senetlerinin de Pazartesi günkü işlemlerde yükselmesinde etkili oldu.

Piyasa değeri en yüksek dijital para 15 aydan bu yana ilk kez 11 bin doların üzerine çıkarak Pazartesi günü TSİ 00:37'de yaklaşık 11,251 doları gördü.

GMO Internet Inc. hisseleri Tokyo'daki işlemlerde yüzde 7 tırmanarak Ekim'den beri en yüksek seviyeyi gördü. Metaps Inc. yüzde 11 sıçradı. Remixpoint Inc. yüzde 6.2, Ceres Inc. Seul'daki işlemlerde yüzde 4.4 değer kazandı. Vidente Co. yüzde 5.4 tırmandı. Woori Technology Investment Co. da yüzde 4.6 yükseldi.

Lightstream araştırma analisti Supun Walpola, yaptığı değerlendirmede “”Bu kazançların arkasındaki belirgin sebep Bitcoin'un yükselişi. Kripto paralara duyarlı olan hisse senetlerinde uzun pozisyon almak, Bitcoin/kripto paralardaki boğa yükselişi sırasında geçmişte gördüğümüz -özellikle de kripto paraların volatilitesinden kaçınmak ancak aynı zamanda bu piyasaların etkisine bir miktar açık olmak isteyenlerin tercih ettiği bir şeydi.” dedi.

Walpola “Geçmiş deneyimlerimizde burada herhangi bir başarının kısa ömürlü olduğunu gördük. Yatırımcılar hisse senetlerini görece daha düşük risk olarak görse de böyle stratejiler kripto piyasaları düşüşe geçtiğinde sıklıkla yanlış çıktı. Bu da herhangi bir zaman olabilir.” dedi.