Advertisement

Asya hisseleri sınırlı düşerken Çin hisse senetleri yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin rekordan düşüşü sonrasında fazla değişmedi. Nasdaq 100 Endeksi bir ayın en sert düşüşünü kaydetti. Facebook Inc.'in hisseleri, şirketin ABD'de antitröst davasına konu olmasından sonra değer kaybetti. JPMorgan Chase & Co.'nun Tesla Inc.'in ciddi ölçüde değerinin üzerinde olduğunu belirtmesinin ardından elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri düştü. Dolar fazla değişmedi ve sterlin Brexit müzakerelerinin durma noktasına gelmesinden dolayı değer kaybetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen Çarşamba günkü görüşmede ilerleme kaydedemedi. Zira taraflar arasında derin görüş ayrılıkları bulunuyor. Ancak görüşmelerin gelecek birkaç gün devam etmesi konusunda uzlaştılar. Demir cevheri vadelileri ton başına 150 doları aştı. Ham petrolün fiyatı da yükseldi.

Hisse senetleri, ABD'de teşvik anlaşmasının belirsizliğini korumasıyla birlikte baskı altına giriyor. Kovid-19 paketi müzakerelerinde seçim gününden bu yana en yoğun zamanlar yaşanırken, Demokrat ve Cumhuriyetçi kanun yapıcılar tekliflerini detaylandırdıkları bir destek planı üzerinde çalışıyorlar. Ancak işletme yükümlülük koruması ve eyaletler ile yerel hükümetlere yardım gibi konularda kördüğüm hala çözülmüş değil.

Invesco kıdemli portföy yöneticisi Matt Brill, "Buradaki düşünce çok büyük bir teşvik paketi görmeyecek olmanız. Muhtemelen bir şeyler olacak, ama büyük bir ihtimalle genel olarak faizlere pek fazla bir baskı yaratmaya yetecek kadar olmayacak." dedi.

Avrupa Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak ve ardından Başkan Christine Lagarde'ın bir basın toplantısı olacak. Ekonomistlerin büyük ölçüde beklentisi merkez bankasının pandemi varlık alım programını artırması ve genişletmesi yönünde.

ABD'de işsizlik haklarından yararlanma başvurusu rakamları açıklanacak.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.50'de fazla değişmedi. Endeksi dün yüzde 0.8 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.5 geriledi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 azaldı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 arttı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.1 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselişle 1.2098'den işlem gördü.
Sterlin yüzde 0.2 düşüşle 1.3369'dan alıcı buldu.
Yen yüzde 0.2 düşüşle 104.42 oldu.
Offshore yuan 6.5271'de fazla değişmedi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.93 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.6 yükselişle 45.78 dolara tırmandı.
Altının onsu 1,840.28 dolardan alıcı buldu.