Nippon Paint'ten Akzo Nobel'e 8,6 milyar dolar teklif
-
Nippon Paint Holdings Co., Akzo Nobel NV'nin dekoratif boya iş kolu için 7,5 milyar euroluk (8,6 milyar dolar) bir teklif yaptı.
Nippon Paint, Akzo Nobel NV'nin dekoratif boya iş kolunu almaı değerlendiriyor.
Teklif, birimin değerini 2026 yılındaki faiz, vergi, amortisman ve yıpranma öncesi kazançlarının yaklaşık 12 katı olarak belirliyor, ancak Akzo Nobel'in yönetim ekibi Nippon ile bu teklif konusunda herhangi bir görüşme yapmadı.
Tokyo borsasında işlem gören grup, Bloomberg News'in daha önceki bir haberini doğrulayan Pazartesi günkü bir açıklamaya göre, birimi 7,5 milyar euro (8,6 milyar dolar) karşılığında satın almak için bir teklif sundu. Şirket, satın alma ile ilgili henüz somut bir karar alınmadığını belirtti.
Nippon Paint hisseleri, gün içi en büyük düşüşünü yaşayarak yüzde 3,4'e kadar geriledi, ancak daha sonra kayıplarının bir kısmını telafi etti.
Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilerin daha önce belirttiğine göre, Akzo Nobel'in yönetim ekibi, birimin 2026 yılındaki faiz, vergi, amortisman ve yıpranma öncesi kazançlarının yaklaşık 12 katı değerinde olduğu belirtilen teklif konusunda Nippon ile görüşme yapmadı ve teklifleri hissedarlara da iletmedi.