Advertisement
HABERLER ABONE OL

Oracle Corp. ve Walmart Inc., TikTok Global'de bir azınlık yatırımı planlıyor ve sosyal medyada çok az tecrübesi olan şirketlere, ABD ile Çin arasındaki ticaret açmazının odak noktası haline gelen hızla büyüyen müzik ve video paylaşım uygulamasında pay veriyor.

Oracle ve Walmart’ın birlikte ilk halka arzdan önce gerçekleşecek bir finansman turunda satın alınan kuruluşun yüzde 20'sine kadar çıkabileceği belirtiliyor. TikTok'un ana ortağı ByteDance Ltd.'nin mevcut yatırımcıları Sequoia Capital ve General Altantic, tarafında konuya yakın kişiler bağış toplama turunda da hisseleri takip edebileceklerini söyledi. ByteDance ise çoğunluk kontrolünü elinde tutacak.

ByteDance, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasının ardından TikTok’un ABD operasyonlarında yatırımcı arayışına başladı. Trump ise yaptığı açıklamada, TikTok’un ABD ulusal güvenliği için bir tehdit olduğunu ve 20 Eylül’e kadar bir Amerikan şirketine satılmasını veya kapatılmasını istemişti. Ve son olarak ByteDance çoğunluk kontrolünü elinde tutacak olsa bile anlaşmayı kutsadığını açıkladı.