Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Hafta başında patlak veren FTX’in bilanço krizinin etkileri sürerken FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried sosyal medya üzerinden üzün olduğunu belirtti.

FTX’ten Sam Bankman-Fried Perşembe günü attığı tweette “Batırdım. Daha ​​iyisini yapmam gerekiyordu” diye yazdı.

Gönderi, kripto sektörünün bir zamanlar kahramanının iflastan kurtulması için ihtiyacı olan milyarlarca dolar için yalvarması olarak yorumlandı.

Bu hafta yaşananlar FTX’in itibarını kaybetmesine sebep oldu. Bu yılın başlarında Borsa, 32 milyar dolar değerindeydi. Şimdi ise Bankman-Fried, rakip borsa Binance'in onu almaktan vazgeçmesinden sonra FTX'i destekleyecek birini arıyor.

Bankman-Fried, “Ayrıca daha yakın zamanda şeffaf bir şekilde iletişim kurmalıydım. Olası Binance anlaşması süresince ellerim bağlıydı ve özellikle halka açık bir şekilde söylememe izin verilmedi. Ama tabii ki, ilk etapta bu noktaya gelmemiz benim hatamdı” diye yazdı.

Bankman-Fried, ABD'deki işi dışında, uluslararası operasyonunun toplam varlık ve teminat değerinin müşteri mevduatlarından daha yüksek olduğunun fakat çekim işlemlerinden de anlaşılabileceği gibi bunun likiditeden farklı olduğunun altını çizdi.

Pazar günü, FTX'in 'büyük bir farkla en büyüğü' olarak adlandırdığı yaklaşık 5 milyar dolarlık para çekme işlemi gördüğünü belirten Bankman Fried; kendisinin CEO olarak sonuna kadar sorumlu olduğunu, birçok şirketle görüşmeler yaptıklarını ve kazanılan her kuruşun müşterilere gitmesi konusunda çok çalışacağına söz verdiğini ifade etti.