Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16:00'da güncellendi)

Sterlin kanun yapıcıların 16 gün içinde gerçekleşecek anlaşmasız Brexit için hayır oyu vereceği yönündeki beklentilerin artmasıyla dolar karşısındaki kazançlarını artırdı.

İngiliz Sterlini geçtiğimiz iki günde dolar karşısında 1.30 ile 1.33 seviyeleri arasında sert dalgalanması sonrasında Londra'daki erken işlemlerde 1.3150 civarında bir miktar destek buldu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Salı günkü Brexit planı oylamasını farklı kaybetti.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) 29 Mart'ta anlaşmasız bir şekilde ayrılmasına ilişkin Çarşamba günü parlamentoda ayrı bir oylama yapılacak.

Morgan Stanley stratejistleri anlaşmasız Brexit oylamasıyla ilgili olarak “Parlamentoda 29 Mart'ta anlaşmasız ayrılığın engellenmesi için ezici çoğunluk oluşabilir. Bu da sterline bir miktar destek sağlar.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yatırımcılar parlamentodan anlaşmasız Brexit'e hayır oyunun çıkmasını bekliyor. Birçok ekonomiste göre söz konusu durum gerçekleşirse İngiltere ekonomisi önemli ölçüde zarar görecek.

Sterlin yüzde 0.7 yükselerek dolar karşısında 1.3174 ile gün içi zirvesini görmesinin ardından TSİ 16:00'da 1.3163'ten işlem gördü. Sterlin/dolar paritesi bu hafta en yüksek 1.3290'ı gördü.

(16:00'da güncellendi)

Reuters