Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Binance’in FTX’i satın almaktan vazgeçmesinin ardından, Tron ağının kurucusu ve ayrıca Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü elçisi olan Justin Sun attığı tweet’te, “FTX platformu üzerinde TRX, BTT, JST, SUN ve HT varlığı bulunanların arkasında durmak için, FTX ile birlikte bir çözüm arayışı içerisindeyiz” dedi.

Çözüm hakkında herhangi bir detay belirtmeyen tweet, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından retweet’lendi.

Açıklamanın ardından, Tron ağının kripto parası olan TRX’in değeri, FTX platformu üzerinde anlık olarak yaklaşık 7 sentten 2,4 dolara yükselirken, Binance gibi diğer büyük platformlarda bu boyutta bir artış yaşanmadı. TRX’e ek olarak, Tron ağı üzerindeki BTT, Sun ve JST gibi tokenlar da FTX platformuna özel bir artış gösterdi.

Artışın bir manipülasyon değil, kullanıcıların FTX üzerindeki varlıklarının Tron kurucusu Justin Sun tarafından tamamen karşılanacağı yönündeki umudunun bir işareti olduğu düşünülüyor.

FTX'in çöküşü

Sam Bankman-Fried’in, kripto varlık alım satım platformu FTX’in iyi durumunda olduğunu belirtmesinden günler sonra, platformun likidite sorunları yaşadığının ortaya çıkması ile kripto endüstrisi sarsılmıştı. Bankman-Fried, Binance CEO’su Changpeng Zhao ile bir anlaşmaya vardığını duyurmuş, Zhao da anlaşmanın platformun satışını içerdiğini fakat bağlayıcı olmadığını açıklamıştı. Daha sonra ise Binance’in anlaşmadan vazgeçtiği duyurulmuştu.

Binance’in anlaşmadan vazgeçtiğini duyurmasının ardından, ABD Adalet Bakanlığı, SEC ve CFTO’yu içeren birçok kurum, FTX hakkında soruşturma başlattıklarının veya mevcut soruşturmalarını genişlettiklerinin işaretini verdi.