Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çinli çip şirketi Tsinghua Group, çip talebinin yükseldiği küresel konjonktür içinde yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor.

Mahkemenin atadığı bir heyet, Çinli çip devi Tsinghua Unigroup Co.’ya yedi potansiyel stratejik yatırımcı arasında karar vermesi için yardımcı oluyor. Bu durum, sorunlu bir kamu bağlantılı şirket olan Unigroup’un borç yapılandırmasına yönelik önemli bir adımı oluşturuyor.

Pekin merkezli şirket, WeChat hesabı yoluyla yaptığı açıklamada, mahkemenin Tsinghua’ya atadığı heyetin, muhtemel yatırımcılar ile detaylı şirket inceleme sürecini (due diligence) ve müzakereleri hızlandıracağını duyurdu. Yapılan açıklamada, Unigroup ve bağlı şirketlerinin istikrarlı olduğu ve durumlarının iyileştiği, detay verilmeden vurgulandı. Şirket yatırımcı adaylarının isimlerini açıklamadı.

Şirket, açıklamasında, “Güçlü bir stratejik yatırımcı ile anlaşılması, Unigroup’un yeniden yapılandırma çabasının başarılı olmasının belirlenmesi konusunda kilit önemde” dedi.

Temerrüde düşmüştü

Tsinghua Üniversitesi tarafından desteklenen Unigroup, likidite sıkışıklığından dolayı yaklaşık bir yıl önce 1,3 milyar yuan (202 milyon dolar) tutarında yerel para cinsinden tahvilin ödemesini kaçırması ile birlikte sayısı artan temerrüde düşmüş kamuya ait şirketler arasına katıldı. Firma ayrıca sonraki aylarda mahkeme tarafından yeniden yapılandırmaya alınan en büyük çip şirketi de oldu.

Unigroup, borç sorunlarına karşın, Pekin yönetiminin kendi yarı iletken teknolojisini geliştirme hedefi dahilinde kritik bir oyuncu olarak kalmaya devam ediyor. Pekin merkezli şirket, ülkenin Micron Technology Inc. ve Samsung Electronics Co. ile rekabet halindeki en büyük flash bellek çip üreticisi Yangtze Memory Technologies’in sahibi konumunda.

Şirketin Şanghay’daki bağlı ortaklığı Unis ülkedeki en kapasiteli lokal mobil işlemci geliştiricilerinden biri ve Hewlett Packard ile ortak girişim H3C, Çin hükümeti ve kamu girişimlerinin kilit bir server tedarikçisi.