Advertisement
HABERLER ABONE OL

Volkswagen AG, Electrify America'daki azınlık hissesini Siemens AG'ye satacağını duyurdu.

Şirketler salı günü yaptıkları ortak açıklamada, 450 milyon dolarlık ortak yatırımın Electrify America'nın değerini 2,45 milyar dolara çıkardığını belirtti.

Konuya yakın kaynaklara göre, Siemens tarafından yapılan yatırım, şirketin yaklaşık yüzde 10'luk hissesi anlamına geliyor.

VW Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall, "Electrify America'ya yaptığımız ek yatırımla, Kuzey Amerika'da e-mobiliteyi daha da artırıyoruz" dedi.

Yapılan yatırımla birlikte gelecek nakit akışı, şirketin 2026 yılına kadar Kuzey Amerika’da işlettiği elektrikli araç şarj istasyonu sayısını iki katına çıkararak bin 800 noktaya taşımasına ve 10 bin hızlı şarj cihazına çıkarma hedefini finanse etmesine yardımcı olacak.

Enerji Bakanlığı’na göre, Electrify America’nın ABD ve Kanada’da 807 istasyonda 3 bin 500’den fazla şarj ünitesi bulunuyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Ford Motor Co. ve Hyundai Motor Co. ile de elektrikli araç şarjı alanında anlaşmaları bulunan şebekenin, VW ve Siemens’in hisse satışı ve yatırım konusunda anlaşmaya yakın oldukları belirtiliyor.

Daha önce elektrikli araç piyasasında zayıf bir paya sahip olan Volkswagen son dönemde endüstride yaşanan atılımın arkasındaki en büyük itici güç oldu. Dizel motorlarının emisyon oranlarında hile yaptığı ortaya çıkan şirket ABD’li yetkililerle yaptığı anlaşma kapsamında sıfır emisyonlu araç projelerinin geliştirilmesi ve altyapısının oluşturulması için 2 milyar dolar yatırım yapacakları taahhüdünde bulunmuştu.