Advertisement
HABERLER ABONE OL

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow’un CNBC’ye verdiği bilgiye göre, Henry Kissenger, Çin’de Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü ve görüşmenin detayları ABD Başkanı Donald Trump’a aktarıldı.

Kudlow, eski ABD Başkanları Richard Nixon ve Gerald Ford döneminde önemli görevlerde bulunmuş Henry Kissenger’ın bir haftalık Çin ziyareti esnasında iki kez Xi Jinping ile görüştüğünü  söyledi.

Kudlow görüşmeler sırasında, Xi’nin temel ticaret konuları yerine yalnızca insan hakları ve diğer konular üzerine konuşan demokratlardansa Trump ile ticaret anlaşması yapmayı tercih edeceğini söylediğini aktardı. Kudlow ayrıca, “ Yalnız şu noktada dikkatli, olmakta fayda var,  Başkan Trump özgürlük destekleyicisi olduğu, Hong Kong’da demokrasi  ve barışcıl çözümlerden yana olduğu konusunda çok net. Ayrıca kesinlikle Çin’in Uygur’daki Müslümanlara kötü muamelesine de karşıyız” dedi.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı, Kissenger’ın iki hafta önce Beyaz Saray’a, Çin Devlet  Başkanı Xi’nin de mesajlarını ilettiğini söyledi. Kudlow, Kissenger’ın notlarını derhal Trump’a ilettiğini belirtti.