Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Shenzen'de gerçekleştirdiği konuşmasında teknoloji ve diğer stratejik endüstrilerde ABD ve onun müttefiklerinin Çin'in yükselişini engelleme çabalarına rağmen dünya lideri olma planlarında ileriye gitme sözü verdi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Çarşamba günü Shenzen'in ekonomik bölge olarak kuruluşunun 40. yılında gerçekleştirdiği elli dakikalık konuşmasında 'açılma ve reform' taahhütlerini yineledi.

Yüzlerce bölgesel yetkili ve Huawei Technologies Co.'nun kurucusu Ren Zhemgfei ve Başbakan Yardımcısı Liu He'nin de aralarında bulunduğu yöneticilerin yer aldığı buluşmada, Xi, Güney metrolopünü büyük, modern, sosyalist bir şehir modeline çevirme çağrısında bulundu.

Devlet Başkanı Jinping, yeni trendler ve teknolojiler uygulamak için inovasyon temelli gelişim stratejisine ihtiyaçları olduğunun altını çizerek küresel etkiye sahip endüstriyel bir inovasyon alanı oluşturma vurgusunda bulundu. Xi, ABD ile yaşanan gerilime özellikle değinmezken konuyu yurt dışından gelen 'birçok tahmin edilemeyen zorluk olarak' ifade etti.

Çin devlet başkanı ayrıca kuşak yol projesindeki ülkelerle bağlarımızı kuvvetlendireceğiz değerlendirmesinde bulundu.