Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, İran'ın ABD'nin yeni yaptırımlarının diplomatik yolu ilelebet kapatacağını söylemesinin ardından dolar karşısında Ocak ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.5 düşerek 106.78 ile 3 Ocak'tan bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, traderlar ABD'li ve Çinli liderler arasında Osaka'daki G – 20 zirvesinde gerçekleşmesi planlanan ticaret görüşmelerinin sonuçlarını beklerken, 2 baz puan azalarak yüzde 1.99 oldu.

Singapur'da IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, “G – 20'ye ilerlerken piyasalarda bariz bir riskten kaçış ve endişe var ve bir de başa çıkmanız gereken İran konusu bulunuyor.” dedi. Pan, paritede 107 seviyesinin kırılmasının ardından G – 20 toplantısından iyi bir haber gelmemesi durumunda yenin 106'ya yöneleceğini söyledi.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bazı Fed yetkililerinin bu haftaki konuşmaları öncesinde kayıplarını altıncı güne taşıdı. Fed Başkanı Jerome Powell'da Salı günü konuşacak.

Gösterge endeks TSİ 09:10'da yüzde 0.6 ekside 1,185.10 puan oldu. Dolar/yen paritesi yüzde 0.28 ekside 107.00 seviyesinden işlem gördü.