Advertisement

DERBİYİ KİM KAZANDI ?!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi icin TT ARENA'ya biraz erken gittim. Yanımda çocuklar olduğu için buna mecburdum. Her ne kadar arabayı park etmek, asansörle yukarı çıkmak fazla bir zahmet istemese de, cocuklar ile dunyanın en önemli derbilerinden birininseyretmek için Stadyuma gitmek stresli olabiliyor.

Her hangi problem yaşamadan stada girdik, yemeğimiz yedik, yerimizi aldık. Bir süre sonra Avrupa Liglerinin en fazla futbolcu trafiğini yaratan takimlari arasında yer alan GS ve FB sahaya ısınmak icin çıktı. Tabi normal olarak herkes sahada renkler gördü, ben ise uçuşan paralar gördüm.

Fenerbahçe, Trabzon ile beraber bu yıl transferde yeni oyunculara en fazla parayı harcayan takım oldu. Tam 24 milyon Euro harcadı ve gecen sene 21 Milyon Euro harcamıştı. Galatasaray ise, yeni oyunculara bu yıl 21Milyon Euro harcadı. Geçen yıl bu rakam 18 Milyon Euro idi.

Aykut Kocaman, belki de derbi macını rakip sahada oynayacağı icin ilk devre defansif ağırlıklı bir kadro çıkararak intihar etti. İkinci yarı ise 4 milyon Euroya mal olan ama varlık gösteremeyen Bienvenu' yü çıkardı. Fatih Terim ise kendi sahasında oynadığının bilincinde olarak çift santrfor ile maça başladı ve 4 milyon Euro'ya mal olan Eboue ile golü buldu. Ardından ikincisi geldi.

Kocaman hatadan dondü ve ikinci yarıya orta sahayı kalabalık tutarak başladı. Toplam 6 Milyon Euro'ya mal olan Stoch ile gol aramaya başladı. Fenerbahçe oyunda ağırlığını hissettirmeye başlarken bir kornerden üçüncü golü yedi.

Sonunda İki sezonda toplam 46 milyon Euro transferlere para ödemiş olan Fenerbahçe, 1319 gün sonra yine aynı donemde 38 Milyon Euro harcamış olan Galatasaray'a 3-1 yenilmiş oldu. İki takımın toplam borcunun 340 milyon Euro oldugunu ve Aslan payını Galatasaray'in aldığını söyleyelim. Her iki kulüp de giden futbolculardan daha az futbolcu almış durumda.

Özetle, uzerinde karabulutlar dolaşan Türk Futbolu'nun en onemli derbisinde Mali sorunlarını aşmaya çalışan bir kulüple hukuki sorunlari daha fazla ağır basan bir kulubün mücadelesinde, şans değil tecrübe ve güzel futbol kazandı desek, sanıyorum kimseyi kırmamış oluruz.