Advertisement

BloombergHT’de Hande Berktan’ın sunduğu İş Dünyası programına konuk olan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 4G’ye geçiş tarihi olarak 2014 yılını işaret etti.

Türkiye’nin önde gelen mobil iletişim şirketi Turkcell’in düzenlediği 200 konuşmacı, 10.000 kişinin katılımının beklendiği Turkcell Teknoloji Zirvesinde konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv zirveye ilişkin ‘’Teknoloji çok önemli, ve inovasyonun tetikçisi. Teknolojiyi kullanarak inovasyonla insanlara kurumlara faydalı bir iş yapmak büyük bir takım olayı. Biz Turkcell'de müşterilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ile bir takım olmayı hedefliyoruz. O yüzden Turkcell Teknoloji Zirvesine 10 bin kişi katılacak ve 200 tane oturumda bilgiler ve tecrübeler paylaşılacak. İnsanlık tarihinin değiştiği bir noktadayız. İnternet bilgiye ulaşmayı kolaylaştırıyor. Her işi değiştiriyor, ve çok önemli bir konu. Kurumlarımızın bu hızla büyüyen Türkiye ekonomisinde daha da büyüyerek dünya şirketleri olmasında interneti kullanmaları çok önemli. Herbir müşterimize odaklı olarak çözüm geliştirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz teknolojiyi ve inovasyonu iyi kullanmak, ve müşterilerimiz için fark ve değer yaratmak’’ dedi.

Turkcell 3.çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Ciliv ‘’Biz bu momentumu 2013'te de devam ettirdik. İlk 9 ayda 11'lik bir büyüme yakaladık. 3. çeyrekteki büyümemiz MTR dediğimiz ücretlerin düşmesi ile % 8'e düştü. Fakat yine de 3 milyar TL’ye çok yakın bir gelir yakaladık. Bizi en çok mutlu eden 322 bin yeni abone kazanmamız. Bu arada bu büyümenin arkasındaki faktörlere gelince, Türkiye'de mobil internet gelirlerimizin %39 artması, Turkcell'in diğer işletmelerdeki gelirlerin %36 artması. Ukrayna'daki ve Superonline'daki başarılı performans Turkcell'in büyümesine ve rekor büyümeye ulaşmasını sağladı’’ şeklinde konuştu.

Süreyya Ciliv, Turkcell’in, Milli Piyango’nun özelleştirilmesine yönelik ilgilerinin olup olmadığı yönündeki sorumuza ‘’Milli Piyango Turkcell için uygun bir yatırım değil. Teknoloji şirketi olarak, daha hızlı bir büyüme peşindeyiz, ve inovasyon peşindeyiz’’ dedi.

Yerli akıllı cep telefonu pazarına T40 ile giren Turkcell’in bu pazardaki hedeflerini ‘’T40 sadece fiyatı uygun değil, performansı yüksek bir telefon. HD ses özelliği var, ve içinde bulunduğunuz ortamdaki gürültüyü iptal eden bir teknoloji kullanıyoruz. Fiyatı sadece 499 TL. Türkiye'de akıllı telefonların fiyatı 1,000 TL'nin üstünde. Hem Türkiye'nin cari açığına katkıda bulunuyoruz, hem de müşterilere çok makul fiyatlardan akıllı telefon sunuyoruz. Akıllı telefon üreten firmalarla iş birliği yapıyoruz. İnovasyon çok kritik bizim için. Zaman ne gerektirirse, onu yapacağız. Biz bu telefonun üretimini ve tasarımını Türkiye'de yaparak, Türkiye'de diğer şirketlere bu tarz bir telefonun burada yapabileceğini gösterdik’’ şeklinde anlattı.

Ciliv: 4G'ye geçiş 2014 ile 2015 arasında olur

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv 4G’ye geçiş konusunda ‘’Bakanımız Binali Yıldırım 2014'ün sonunda Türkiye artık LTE'ye geçmeyi planladığımızı söyledi. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. 900 mbps seviyelerine ulaştık. Yeni bir network artık dünya teknolojisinde yer alacak.Hızlı ve çevik hareket ederek, 3G sistemimizi hızla geliştirdik. Türkiye Amerika'nın bile önüne geçtik. Steve Wozniak bile Turkcell 3G, Amerika'nın 3G'sinden daha hızlı dedi. Teknolojide ileriye gidip, yakaladık. 3G yavaş yavaş olgunlaşıyor, ve LTE'ye geçmemiz lazım. 2014-2015 en iyi zamanı bunun için’’ dedi.