Advertisement

Hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları bir dileklerini gerçekleştiriyor Bir Dilek Tut Derneği. Bu dilekler 4 kategoride toplanıyor. Çocuklar ya biri olmak istiyorlar, ya bir şeye sahip olmak istiyorlar, ya bir yere gitmek istiyorlar ya da biriyle tanışmak istiyorlar. Dernek doktordan rapor almak şartı ile bağışlar sayesinde çocukların dileklerini yerine getiriyor. Derneğin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Carole Hakko geçtiğimiz yıl 229 çocuğu mutlu ettiklerini, ilaç tedavisi kadar birebir etki görülmese de çocukların yaşadıkları mutluluk tedavi süreçlerinde hem kendilerinin hem de ailelerinin üzerinde çok olumlu etkiler gösterdiğini, hatta bir çoğunun tamamen iyileşmesine ya da iyileşme sürelerinin çabuklaşmasına katkıda bulunduğunu vurguladı.

Çocuk ve aile eğlencesi denince ilk akla gelen marka olan Disney ise 33 yıldır dünya çapında Make-A- Wish - Bir Dilek Tut Derneği ile işbirliğinde. Şirket derneğe her yıl 9 milyon dolar bağış yapıyor. Nisan ayı boyunca ortaklaşa bir sürü etkinlikler gerçekleştirdiler. Sanat, spor, medya ve cemiyet dünyasından ünlülerin tasarladığı dünya çocuklarının en sevdiği çizgi film karakteri Mickey Mouse'lar renkli ve eğlenceli kişiliklere büründü. Ayrıca Forum İstanbul bu özel projeyi destekleyerek 'Mickey'nin Hayal Gücü Atölyesi Projesi' kapsamında çocuklara da Mickey'leri kendi yaratıcılıkları ile boyama imkanı sağladı. Böylelikle 10 çocuğun dileği gerçekleşti. Disney Türkiye'nin Genel Müdürü Sinan Ceylan Disney sihrini çocukların dileklerini gerçekleştirmek için kullanmaktan gurur duyduklarını, Antalya'da İstanbul Çocuk Tiyatrosu'nun Mickey gösterilerinin Eylül ayına kadar Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak devam edeceğini söyledi.

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Onlara ulaşmak 'DİLEK' yazıp 5282 'ye göndererek 5 TL karşılığında yardım yapmak ile mümkün.