Advertisement

Bugün BİST'e kote olan 17 milyar dolarlık değeri ile 3 bankanın ardından 4. sırada yer alan Türk Telekom 170 yıldan beri Türk halkına hizmet sunuyor.

14.5 milyonluk erişim hattına sahip olan şirket 7.1 milyon hanenin güvenine sahip. 2013 yılının ilk çeyreğinde altyapı hizmetlerini hızla sürdürerek 254 milyon TL konsolide yatırım gerçekleştiren şirket, bu yatırımlar neticesinde Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri ile 81 ilde kullanıma hazır bulunuyor. Saatte yaklaşık 9 km fiber hattı döşeyerek geniş bir data hızına ulaştı. Artık dünyada görüşlerine çok değer verilen bir ülke haline gelen Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi. Hatta fiber internet penetrasyonunda G20 ülkeleri arasında Güney Kore, Japonya, ABD, Rusya, Çin ve Fransa'dan sonra 7. sırada yer alarak İtalya'yı geride bıraktı. 3D vizyonu ile dijital yaşam dönüşümü, dijital nesil ve dijital yaşam hayatımızın bir parçası haline geldi.

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz inovasyonun sektör için vazgeçilmez olduğunu vurgularken yurtdışından ilk kez AR-GE için bir Türk şirketinin 70 milyon dolar kredi aldığının altını çiziyor. Kurumsal sosyal sorumluluk anlamında çok duyarlı olan Türk Telekom, okulları, kütüphaneleri, internet evleri, amatör spor kulüpleri, E-Fatura ormanlarının yanı sıra Marmara'nın Kalbini Dinliyoruz projesi ile deprem araştırmaları yapıyor, Arama Kurtarma Ekibi sayesinde felaketlerde yıkım altında kalanlara yardım eli uzatıyor, sigara bıraktırma poliklinikleri ile dumansız hava sahalarını arttırmaya çabalıyor. Yılmaz son olarak engelsiz mesaj servisi ile de işitme engelli kullanıcıların SMS yolu ile hizmetlerden faydalanmaları için çalışmaların hızla devam ettiğine, yakında bir lansmanla duyurularına devam edeceklerine dikkat çekiyor.