Advertisement
HABERLER ABONE OL

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,03 artışla 26.727,54 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,17 kazançla 2.945,35 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,32 değer kazancıyla 8.005,70 puan seviyelerinde seyrediyor.

28-29 Haziran'da Japonya'da G20 Liderler Zirvesi’nde ticaret savaşı belirsizliğine yön verecek kritik ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping görüşmesi ile ABD-İran arasındaki gelişmeler yatırımcıların temel gündemini oluşturuyor.

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya yoluyla yaptığı açıklamada ABD'nin faiz indirimine ve parasal gevşemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.Trump "Fed'in ne yaptığı bilmemesine rağmen, ABD tarihinin en iyi Haziran aylarından birini gerçekleştirme yolundayız..Eğer Fed doğru olanı yapsaydı bir de o zaman ne olabileceğini düşünün..Dow Jones binlerce puan daha yukarıda olur, GSYH % 4 hatta % 5'lerde olabilirdi..." ifadesini kullandı.

Bununla birlikte devam eden jeopolitik gerginliğe ilişkin, ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te düzenlediği bir basın toplantısıyla İran'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı.Trump, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'i de kapsayacak şekilde İran'a yönelik yeni yaptırımlar getiren bir başkanlık kararnamesine imza attı.

Trump, İran'ın ABD'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürmesinin ardından söz konusu yaptırımların kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, "Pek çok isimle birlikte İran liderini de hedef alan çok güçlü yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzalıyorum. Bugünkü adımımız, bir İHA'mızın düşürülmesi de dahil son haftalarda İran rejiminin saldırgan birçok davranışının sonucudur." değerlendirmesini yaptı.