Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasalarında işlem gören hisse senetleri, yatırımcıların çok kötü çıkmaya devam eden işsizlik maaşı başvuruları verisinden olumsuz etkilenmeyerek dikkatlerini Fed'in koronavirüsün etkilerini gidermeye yönelik yeni tedbirlerine çevirmeleri ile birlikte son dört günde üçüncü kez yukarı yönde hareket etti.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi kazancının bir kısmını geri vermeden önce yüzde 2.3 kadar yükseldi. Fed, Perşembe günü koronavirüs pandemisinin ekonomiye hasarını azaltma çabaları dahilinde 2.3 trilyon dolar tutarında ek yardım sağlayacak yeni adımlar serisini açıkladı. Söz konusu adımlar, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile eyalet ve yerel hükümetlere yardım programları içeriyor. Öte yandan, Koronavirüs salgını ABD ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürüyor. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede 4 Nisan'da sona eren haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 6.6 milyon oldu.

Chaikin Analytics baş piyasa stratejisti Dan Russo, "Yatırımcılar, Fed'in gerektiğinde devreye gireceği konusunda kendilerini rahat hissediyor," dedi ve "Bununla birlikte, Kovid-19'a ilişkin bazı rakamlar iyi yönde hareket ediyor görünüyor. Bu durum kötümserliğin azalmasına yol açıyor" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi Perşembe günü TSİ 18:10'da 38.17 puan ya da yüzde 1.4 yükselerek 2,788.15 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 307.46 puan ya da yüzded 1.3 yükselerek 23,741.03 puana ve Nasdaq BileşikEndeksi 16.02 puan ya da yüzde 0.2 tırmanarak 8,106.92 puana ulaştı.