Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fransa ve Almanya, ABD’nin çok uluslu şirketler için minimum kurumlar vergisi oranının yüzde 21 olma önerisini destekliyor.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve Alman mevkidaşı Olaf Scholz Le Figaro ve Die Zeit’a ortak verdikleri mülakatta ABD’nin yüzde 21 olan minimum kurumlar vergisi önerisini desteklediklerini bildirdi.

Le Maire, “Biden hükümeti yüzde 21’lik oran teklif ederse ve uzlaşı olursa bizim için de kabul edilebilir olur” şeklinde konuştu.

Scholz da “oran üzerinde anlaşma sağlamamız önemli, gelecek birkaç hafta yapılacak görüşmeler belirleyici olacak, şahsen ben ABD’nin bu önerisine karşı değilim” diye konuştu.

Biden hükümeti minimum kurumlar vergisi oranının yüzde 21 olmasını ve dünyanın en büyük 100 şirketinin asıl faaliyet yaptığı ülkelerde daha fazla vergi ödeme planını önermişti. Öneri geniş çapta destek bulurken oran konusunda anlaşmazlık olabilir.

La Maire yaza kadar tarihi bir anlaşmaya varılabileceğini belirterek “anlaşma yapılana kadar Fransa dijital şirketlere güncel vergi politikasını sürdürecek” ifadesini kullandı.

Scholz da bu yaz anlaşma olacağına dair umutlu olduğunu söyledi.