Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın Orta Doğu'da yükselen jeopolitik gerginlik ve ABD – Çin ticaret anlaşmazlığının güvenli varlık talebini artırmasıyla ons başına 1,350 doları aşarak Nisan 2018'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

ABD'li politika yapıcılar gelecek hafta bir araya gelerek Haziran ayı para politikası toplantısını gerçekleştirecek. Fed, vadeli kontratlara göre Haziran toplantısı için yaklaşık yüzde 29 ihtimalle fiyatlanan faiz indirimine bir adım daha yaklaşabilir.

Spot piyasada işlem gören altın TSİ 10:18'de yaklaşık yüzde 1 artıda 1,355.33 dolardan işlem gördü. Değerli metal art arda dördüncü haftalık kazancı ile Ocak'tan beri kaydedilen en uzun yükseliş serisine hazırlanıyor.

Yatırımcıların altın destekli exchange traded fonlarda güçlü alım yapmasıyla birlikte fonlardaki altın miktarı Şubat ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Singapur'da IG Asia Pte stratejisti Jingyi Pan, 1,350 doların üzerindeki hareket başlamadan önce yaptığı değerlendirmesinde “Altın bir seri yakaladı. Fiyatlar son jeopolitik gerginlikler bağlamında riskten kaçış algısını dikkate alarak önceki tepe noktalarını test ediyor. Tüm unsurlar, altın için yüksek fiyatları destekleyici nitelikte görünüyor.” dedi.