Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın yatay seyrederken gümüş 3. günde de düştü.

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü Zürih'te yaptığı konuşmada ABD ekonomisinde resesyon beklemediklerini bildirdi, faiz indirimlerinin devamı konusunda da açık kapı bıraktı. ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında kalmıştı.

Spot altının onsu Cuma günü 2 haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından bugün Singapur saatiyle 12:08'de % 0.2 artışla 1,509.81 dolardan işlem gördü.. Spot gümüş ise % 0.6 düşerek 18.0725'ten işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta Haziran'dan beri en büyük düşüşü kaydetmesinin ardından yatay seyretti. Oversea-Chinese Banking Corp. Ekonomisti Howie Lee yolladığı bir notta "Fed Başkanı Powell'ın resesyon beklemediklerini açıklaması altında düşüşe neden oldu, cuma günkü tarım dışı istihdam verisi ise dünyanın en büyük ekonomisinin hala kırılgan olduğuna işaret etti. Avrupa ve ABD Merkez Bankaları'nın bu ay parasal koşulları daha da gevşeteceği beklentisiyle altının kısa vadede 1.500 dolar/ons seviyesinin altına inmesi olası görünmüyor" diye konuştu.