Advertisement
HABERLER ABONE OL

Aynı zamanda Bundesbank Başkanı olan Nagel enflasyonu hedefe doğru düşürmek için AMB’nin kararlı davranması gerektiğini söyledi.

Almanya için enflasyon projeksiyonlarının yukarı yönlü revize edilmesinin ardından konuşan Nagel Euro Bölgesi’nde enflasyonun kendi başına düşmeyeceğini, para politikasının enflasyonla kararlı biçimde mücadele edecek şekilde ayarlanması gerektiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası da dünkü para politikası toplantısında enflasyon tahminlerini yükseltti, Temmuz ayında faiz artışlarımın başlayacağı sinyali verdi. Banka, Nagel gibi şahin yetkililerin de desteklediği gibi sonraki aylarda daha yüksek montajlı faiz artışı olabileceğini belirtti. Başkan Christine Lagarde basın toplantısında enflasyonda görünüm kötüleşirse daha yüksek montajlı artışlar olabileceğini söyledi.

Birçok ülkede olduğu gibi Almanya’da da fiyat artışları gündemde. Bundesbank Cuma günkü raporunda bu yıl için enflasyon tahminini yüzde 7.1, 2023 için yüzde 4.5, 2024 için yüzde 2.6’ya yükseltti. Ukrana’daki savaş ve Asya’daki karantinaların tedarik zinciri sıkıntılarına yol açmasıyla ekonominin bu sene yüzde 1.9, gelecek sene yüzde 2.4, 2024’te ise yüzde 1.8 büyümesi bekleniyor.