Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programına konuk olan Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Sektörde önemli bir hareketlenme olduğunu belirten Koçak "aylık ortalamalar binek araçta 30 bin adetlere kadar gerilemişti, eylülde 50 bine yakın bir rakama ulaştık bu ay da toplam satışlarda 50 binin üzerine çıkarız. Bu geçen aylara göre yaklaşık 2 kat bir büyüme getiriyor. ÖTV - KDV desteği vardı, faizler biraz geriledi, kamu bankalarının desteği devreye girdi. Tüketicinin finansman imkanlarının gelişmesi önemli...Dolayısıyla büyüme devam edecektir" diye konuştu.

"YILI 500 BİN ADET SATIŞLA KAPATIRIZ"

Satışlarda yılın 500 bin adet seviyelerinde kapatlabileceğini belirten Koçak "bu da en iyi yıllara göre aslında yarı yarıya bir seviye." dedi.

Koçak sektör oyuncularının gelecek sene satışların 600 bin civarında olmasını, yani yaklaşık % 15 - 20 civarında büyüyeceği beklentisi olduğunu söyledi.

Kamyon ve otobüs ihracatında önemli mesafe kat ettiklerini söyleyen Koçak "bundan 4 yıl önce ihracatımız yaklaşık 30 milyon euro seviyesindeydi, bu yıl 120 milyon euronun üzerine çıkacağız. Yani 4 katı kadar bir artış söz konusu.

Son çeyrekte iç pazardaki kamyon ve otobüs satışlarındaki toparlanma da önemli. Ekim'de hem kamyon, hem otobüs tarafında önceki aylara göre iç pazarda satışlar yaklaşık 2 kat kadar artacaktır" ifadelerini kullandı.