Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

FinTech şirketi Ondot’un CEO’su Vaduvur Bharghavan, Apple Card’ın bir dijital ödeme kartının sunması gerekenlere ilişkin beklentileri belirlediğini söyledi. Bharghavan Fintech Magazine’de verdiği bir röportajda, Apple Card’ın hızlı onay ve harcamaları net bir şekilde göstermesi açısından standartları belirlediğini kaydetti. Apple Card'da kullanıcılar ayrıca hareket halindeyken hesaplarını rahatça yönetebiliyor ve özel tekliflerden yararlanabiliyor. Kartın ilk lansmanından bu yana ürüne birçok yeni özellik de eklendi. Bharghavan tüm bunların, diğer teknoloji devlerinin benzer çözümlerine ışık tuttuğunu belirtti.

SAMSUNG VE GOOGLE DA BENZER ÇÖZÜMLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Röportajda Google ve Samsung‘un da benzer çözümler üzerinde çalıştığını ve bunların çok daha yıkıcı olabileceğini ifade eden Bharghavan, Google’ın tek bir kart portföyünden fazlasını sunmayı planladığını söyledi. Bharghavan, teknoloji devinin en az 8 finans kurumuyla anlaşıp bankacılık için yeni bir platform yaratma peşinde olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz aylarda Samsung da Curve ile ortaklığa giderek Pay Card çözümünü duyurmuştu. Pandeminin neden olduğu sıkıntılarla artık insanların güvenebilecekleri bir ödeme çözümüne her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu savunan Samsung, Pay Card ile bilikte kontrolü müşteriye vereceklerini vurgulamıştı.

Apple Card hızlı onay, harcamaların takibi, bildirimler, özel teklifler ya da ödüller sunan ilk dijital kart hizmeti değil. Daha önce birçok FinTech’in benzer hizmetler sunduğunu biliyoruz. Ancak bir teknoloji devinin kendi kullanıcı tabanını da kullanarak bu kadar güçlü bir finansal ürün çıkarması onu takip eden Google, Samsung ve Huawei gibi teknoloji devlerine de ışık tutmuş oldu. Kısa süre önce 2 trilyon doları aşarak dünyanın en değerli şirketi haline gelen Apple, FinTech platformlarına yatırım yapmaya devam ediyor. Teknoloji devi son olarak iPhone’ları mobil veya dijital ödeme terminallerine dönüştüren Mobeewave’i satın almıştı.