Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Uluslararası Saha Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda sektöre ilişkin soruları yanıtladı.

“Son zamanlarda özellikle savunma sanayisindeki gelişmeleri hep beraber tüm millet olarak takip ediyoruz.” diyen Görgün, bu gelişmeleri sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın da takip ettiğini söyledi. Görgün, oyun değiştiren teknolojileriyle, savaşta paradigmaları değiştiren ürünlerle gündemde olduklarını açıkladı.

Görgün, fuarın içeriği hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu fuara uzun zamandır hazırlanıyoruz. Fuar ilk 3 gün sadece davetlilere, son gün ise halka açık olacak. Uluslararası anlamda da çok büyük bir ilgi var. Bir başbakan, 11 bakan, 30’un üzerinde genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları seviyesinde delegasyon var. Fuarda 590 yerli firma, 390 da yabancı firma var. Sadece bu sene Saha Expo’da planladığımız 10 binin üzerinde iş görüşmesi olacak.

Türksat’la birlikte yaptığımız şu an Türksat 5B’de yer alan Aselsan’ın 2 ürünü var. Yerli ve milli ürün artık uzayda. 6A’da da yine çalışmalarımız olacak. Bunları daha kapsamlı hale getirebilecek bir mutabakat metnini imzaladık. Biz özellikle tedarikimizi yurt içinden yapmaya çalışıyoruz. KOBİ’lerle birlikte büyümeye gayret ediyoruz.”