Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Bakır fiyatları, Fed’in şahin mesajları ve Çin’in emtia fiyatlarını düşürmeye yönelik önlemleriyle birlikte 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, cuma günü yaptığı bir açıklamada enflasyon riskinin gelecek yıl daha yüksek faiz oranlarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Çin ise fiyatları düşürmek için devletin emtia stoklarını kullanacağını söylemiş ve spekülatif alım-satımları engellemek için bir dizi önlem almıştı.

Londra’daki bakır stokları cuma günü sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşırken Londra Metal Borsası’ndaki bakır siparişleri pazartesi günü yüzde 56 düşüş kaydederek 2011’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Commerzbank Analisti Daniel Briesemann, konuyla ilgili “Metal fiyatları son zamanlarda bir çok darbe yedi. Ay başından bu yana Londra Metal Borsasına durmaksızın bakır sevkiyatı yapılıyor ve bu da arzın talepten fazla olduğuna işaret ediyor” dedi.

Bakır, pazartesi günü yüzde 1,5’e yakın düşüş kaydederek ton başına 9 bin 145 dolara gerilerken geçen hafta yüzde 9’a yakın değer kaybetmişti.