Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden ve Beyaz Saray yetkilileri 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinin ölçeğini azaltmak isteyen cumhuriyetçilerie uzlaşmaya varmak için Liberal Demokratların da desteğini alıyor.

Biden geçen hafta pandemi teşvik miktarının üçte birini öneren bir grup cumhuriyetçi senatörle görüşmüştü. Bazı Demokratlar Biden'in planını değiştirmemesi için lobi yaparken Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Senato'da sadece basit çoğunluğun onayıyla paketin onaylanacağını belirtti. Psaki, "Bu noktada en olası ihtimal, bir uzlaşma süreci olması yönünde" yorumunu yaptı.

Senatodaki 10 cumhuriyetçiyle yapılan görüşmeler, Biden'in Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı, Başkan Obama'nın 2009'daki ekonomiyi canlandırma paketi görüşmelerini hatırlattı. O dönemde cumhuriyetçilerin daha fazla vergi indirimi talebiyle paketin büyüklüğü 1 trilyon dolara yükselmişti.

Aralarında Valerie Jarrett ve John Podesta'nın da olduğu 200'den fazla Obama hükümeti yetkilisi Kongre'ye Cuma günü yazdığı mektupta bu durumun tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

South Carolina Eyaleti Kongresi Üyesi geçen haftaki mülakatta o döneme dair "Paket senatoya geldi. Obama paketi 200 milyar doların üzerinde düşürdü. Bu indirim zayıf bir toparlanmaya neden oldu" değerlendirmesini yaptı.