Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto Borsalarından birinin ABD iştiraki olan Binance US Bitcoin için sıfır komisyonla takas olanağı sağlamaya başlarken ileride daha fazla sayıda tokenın bedelsiz alım satımının yapılmasının planlandığını açıkladı.

“Başlangıçtan beri gerçekten düşük komisyon oranlarımızla biliniyoruz” diyen Binance ABD CEO’su Brian Shroder, “Sıfır komisyonlu alım satım gerçekleştirme gücümüz olduğu için yapmak istediğimiz bir şey Bu uygulama kullanıcı güvenini olumlu etkileyerek bize yeni kullanıcılar getirecek” ifadelerini kullandı.

Hamlenin Coinbase Global Inc. gibi diğer büyük kripto borsalarını daha düşük komisyon oranları için baskı altına alması bekleniyor. Wall Street analistleri de Coinbase Inc.’in artan rekabetle birlikte işlem komisyonlarını azaltmak zorunda kalacağını tahmin ediyor.

“Biz komisyon almıyoruz çünkü işlemlerin bir parçası değiliz” diyen Shroder, “Uygulama daha fazla kullanıcı çekerek yeni tokenların piyasaya sürülmesi gibi alternatif yollarla gelir yaratmak için bir yatırım özelliği taşıyor” dedi.

Binance ABD, Nisan ayında çıktığı finansman turunda 200 milyon dolar toplamış ve değerlemesi 4,5 milyar dolara ulaşmıştı. Coingecko verilerine göre şirketin 24 saatlik işlem hacmi 239 milyon dolar olarak gerçekleşmiş ABD dışında kullanıcılara da hizmet veren Coinbase’in aynı zaman diliminde işlem hacmi ise 1,8 milyar dolara ulaşmıştı.