Advertisement

15 Nisan'daki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısına odaklanan Türk varlıklarında negatif ayrışma dikkat çekiyor.

Türk Lirası, Hint rupisi ve Rus rublesi ile birlikte diğer gelişmekte olan ülke para birimleri arasında negatif ayrışırken, Borsa İstanbul da Avrupa endekslerine kıyasla olumsuz performans sergiledi.

Güne yatay başlayan BIST 100 endeksinde seansın ilerleyen bölümlerinde aşağı yönlü bir seyir izlendi ve düşüş yüzde 1'e ulaştı. Bu bölümde endekse puan bazlı en çok aşağı yönlü baskı yapan hisse Turkcell hissesi oldu.

Salı günü Bloomberg'in haberine göre Turkcell'in Superonline'da halka arz için görüşmelere başladığı belirtilirken, bu haber hisse üzerinde yukarı yönlü etkide bulunmuştu.

Analistler destek seviyesi olarak 1.400 puana dikkat çekti

Borsa İstanbul'da Salı günü yaşanan negatif ayrışma sonrası analistler destek seviyesi olarak 1.400 puana dikkat çekti.

QNB Finansinvest raporunda, "1435 desteğini aşağı kıran BIST 100 Endeksi günü bu seviyenin altında tamamladı. Bu sabah endeksin yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1435 direnç haline gelirken, 1400 destek seviyesi olarak takip edilebilir. 1400’ün üzerinde kalınması görünüm açısından önemli olduğundan bu seviye trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de vaka sayıları 50 bin sınırında

ABD ve Avrupa'da aşılama ve vaka artış hızındaki gerileme dolayısıyla ekonomik güvende yaşanan toparlanma risk iştahına da yansırken, Türkiye'de vaka sayılarındaki artış dikkat çekiyor.

Son verilere göre Türkiye'de 49 bin 584 yeni vaka tespit edilirken, 211 kişi de hayatını kaybetti.