Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin’de imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Mart’ta güçlü bir toparlanma kaydederek dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin karşı karşıya kaldığı iç talepteki düşüş tehdidinden sıyrılmaya başladığına işaret etti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından Salı sabahı açıklanan verilere göre, imalat PMI Mart’ta 52’ye yükselerek 44,8’lik beklentilerin üzerinde gerçekleşti. İmalat PMI verisi Şubat’taki rekor dip seviyesi olan 35,7’den toparlanırken 50’nin üzerinde gerçekleşti ve imalat sektöründe koulların iyileştiğini gösterdi. Hizmetler ve inşaatı kapsayan imalat dışı PMI da 52,3 ile iyileşme kaydetti.

Bu artış Çin'in sanayi sektörü için iyileşmeye işaret etse de, üretim normal seviyenin altında kalmaya devam ediyor. İmalat PMI araştırması şirketlere iş aktivitesinin önceki aya kıyasla ne durumda olduğu değerlendirmesine dayanıyor. Bu temelde, beklentilerin üzerinde gerçekleşen imalat PMI verisi Çin şirketlerinin 2005'den bu yana yaşadığı en sert daralmadan toparlanıldığına işaret etti.