Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Credit Suisse Group AG'ye göre yatırımcılar hisse senetlerindeki ralliyi yükselişe katılmak için değil hedge pozisyonlarını yeniden ayarlamak için kullanıyorlar. Kuruma göre bu durum yükselişin süreceğine dair güçlü bir inanç olmadığını gösteriyor.

S&P 500 Endeksi 23 Mart'taki kapanışından bu yana yüzde 17 yükseldi. Gösterge endeks son beş günün dördünde yükseliş kaydetti. Ancak piyasa uzmanları ve ekonomistler koronavirüs pandemisinin küresel etkisini değerlendirmekte zorlanırken, hem hisse senetleri hem de diğer tüm varlık sınıfları çalkantılı geçen dönem geçiriyor.

Pazartesi gününü 57.08 seviyesinde tamamlayan Cboe Volatilite Endeksi (VIX) 5 Mart'tan bu yana 40'ın altında kapatmadı. Korku endeksi olarak anılan göstergenin tarihi ortalaması ise 19.2 seviyesinde bulunuyor. Ancak Credit Suisse hisse türevi stratejisti Mandy Xu'nun dikkatini çeken aşağı yönlü opsiyonların yükseliş beklentisinde olanlara kıyasla ne kadar pahalı olduğu işaret eden eğiklik göstergesi.

Xu, Pazartesi günü kaleme aldığı notunda "Yatırımcı algısı, hisse senedi eğiklik göstergelerinin yeniden önemli ölçüde dikleşmesinde görülebileceği gibi hala aşırı derecede temkinli." dedi. Hisse senetlerindeki ralliye güven duyulmadığını belirten Xu, "Yatırımcılar yükselişi yukarı yönlü pozisyonlarını artırmak yerine opsiyon piyasasında hedge pozisyonlarını yeniden ayarlamak için kullandılar." dedi.