Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Dice Kayek Kurucuları Ayşe ve Ece Ege Bloomberg HT'deki Üst Düzey programında Arzu Maliki'ye konuk oldu.

İstanbul Moda Haftası başladı..Birçok moda haftası var Paris, New York, Londra..İstanbul Moda Haftası beklentiyi karşıladı mı? Yeterince ilgi görüyor mu?

Ayşe&Ece Ege: Zamanlama çok önemli bu moda haftalarında; bu 4 tane ana şehir merkezi ile başlıyor; Paris, Milano, New York, Londra..Bizim sektördeki insanların katılmayı tercih ettiği 4 ana şehir merkezi bunlar..Şu anda bizimkiyle beraber Tokyo Moda Haftası da var. Birçok sektör temsilcisi ve gazeteci Tokyo Moda Haftası'na gitmeyi seçiyor. Biz bütün bu moda haftaları bittikten sonra İstanbul Moda Haftası'nı düzenlemeliyiz. Nisan ayı bunun için uygun..

Çin pazarına ilk giren Türk markasısınız..Çin'in de büyümesi daralıyor; oradaki rekabet koşulları nasıl? Satışlarınız nasıl?

Ayşe&Ece Ege: Herkes Çin pazarı için strateji geliştiriyor ve rekabet ediyor; daralma olmasına rağmen o kadar büyük bir nüfustan bahsediyoruz ki küçülme olsa bile yine de çok büyük..Çin pazarı bizim için önemli çünkü Çinliler tasarımı güzel olan ürünleri tercih ediyorlar. Çin'deki dizilere kıyafet yapıyoruz ve birçok ünlü bizden giyiniyor. Maalesef bizim diğer uluslararası markalar kadar sermayemiz yok, ama bizim de çok özel tasarımlarımız var.

Siz üretimi Türkiye'den yapıyorsunuz ve ihracat da yapıyorsunuz; hangi pazarlar iyi? Yeni pazarlara girmeyi düşünür müsünüz?

Ayşe&Ece Ege: Mesela Vietnam pazarı var, Endonezya pazarı var, bunlar yükselişteler..Çin ne kadar daralıyor desek de satış var çünkü orta sınıfın alım gücü çok yükseldi. Amerika da çok büyük fakat doymuş bir pazar. Avrupa da çok doymuş. Türkiye'de tasarıma önem veren markaların artması gerekiyor.

Siz Türkiye'nin tanıtım elçilerisiniz aynı zamanda..Başka hangi projeleri yapıyorsunuz tanıtım amaçlı?

Ayşe&Ece Ege: Bizim hep tasarım odaklı çalışmalarımız oldu. Biz mesela geçen sene Çinli 3 dergiyi Türkiye'ye davet ettik. Artık birçok marka perakende satışlarını kapatıp e-ticarete başladılar. Yeni trendler var ve yeni nesil bunu istiyor. Her marka da buna ayak uydurmak zorunda.