Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın geçen hafta TL'yi desteklemek için attığı adımlar, Türkiye'nin S400 alımından vazgeçtiğine dair haber ve kamu bankalarının döviz satışı yaptığı iddiasıyla dolar 5.95'li seviyelere gerilese de burada kalıcı olamadı. Dün % 2'yi aşan artışla 5.95'ten 6.13'e kadar yükselen Dolar/TL yeni güne de yükselişle başladı.

Bu gece en düşük 6.0561 seviyesini gören dolar/TL bu sabah 6.11 seviyesini aştı. Beklentiden iyi gelen sanayi üretim verisi sonrası düşüşe geçen dolar/TL akşam saatlerinde düşüşünü hızlandırdı ve 5.9890 seviyesine kadar geriledi. Euro/TL de %1'i aşan düşüşle 6.73'e geriledi.



Bloomberg HT'nin konuya yakın 3 kaynağa dayandırdığı habere göre Londra'lı bir satıcının yüklü döviz satışı yaptığı, karşısında da kurumsal alıcı olmadığı, kurun düşüşünde de bunun da etkili olduğu belirtildi.  ABD'nin S400 alımında Türkiye'den erteleme istediği haberleri de TL'nin değer kazancında etkili oldu.

Dün %2.5'lik düşüşle günü tamamlayan Borsa İstanbul 100 Endeksi bugün % 1'in üzerinde yükselişte. Swap faizleri düştü, bono piyasasına girişler gözlendi. 10 yıllık tahvilin faizi gerilemeye devam etti ve bugün % 2.47 geriledi.