Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 6.04 - 6.06 bandında dalgalanan dolar son işlem gününde de 6.05-6.06 bandında seyrediyor. Dün 6.57 - 6.59'da seyreden euro bu sabah 6.56'da, sepet kur 6.30'da seyrediyor.

Geçen cuma akşamı 6 seviyesini aşan dolar, hafta sonu BDDK'nın swap adımının etkisiyle 5.96'ya kadar gerilemiş ancak artan jeopolitik risklerin de etkisiyle bu seviyelerde kalıcı olamamıştı.

Ünlü Menkul Değerler bir notunda hali hazırda reel faiz desteğinden yoksun olan TL'nin TCMB’nin gelecek haftaki toplantısında atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerden de etkilendiğini belirtti ve "Bu noktada kurun son günlerde önemli bir direnç olarak çalışan 6,05’in üzerini sık sık test etmesini dikkat çekici bulurken teknik açıdan yukarı yönlü risk görmeye devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Dün BIST 100 Endeksi günü 0.41 artışla 120 bin 540 puanda kapatırken bankacılık endeksi de sınırlı artış kaydetti. Şeker Yatırım Borsaya dair "BIST’te kısa vadede tepki alımları düşük momentumla devam edebilir. Ancak endekste tepki yükselişlerinin banka hisseleri öncülüğünde kar satışı fırsatı olarak kullanılma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. Kısa vadede bankacılık endeksi negatif ayrışmasını bir süre daha devam ettirebilir." yorumuna yer verdi. 

Dolar karşısında gelişen ülke para birimlerinin bu sabahki performansı