Advertisement
HABERLER ABONE OL

Koronavirüs endişeleri ve küresel piyasalardaki dolar talebi doları desteklemeye devam ediyor.

Cuma günü beklentinin hafif üzerinde gerçekleşen Mart ayı enflasyonu sonrası kurda yükseliş devam etmiş, 6.75 ile Ağustos 2018'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Dün akşam saat 22:00'de 6.8027'yi gören kur bu sabah 6.72'ye geriledi. Kur daha sonra yeniden 6.75'in üzerine yükseldi. Lira yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 10'un üzerinde değer kaybetti. 

Yurt içinde bugün reel efektif döviz kuru endeksi izlenecek, haftanın devamında FED'in toplantı tutanakları, ABD enflasyon verileri takip edilecek.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye koronavirüse dair gelişmeler ve petrol fiyatlarının yakından takip edileceğini belirtti. Tözge gelişen piyasalarda son zamanlarda Güney Afrika'nın not indirimiyle başlayan ciddi bir çıkış olduğunu belirterek "kurda 6.60'ın üzerinde kalındıkça 6.84 hedefl haline gelebilir." yorumunu yaptı. 

Garanti Yatırım küresel boyutta salgın sürerken ABD ve Avrupa’da hastalık sayısı yüksek olan bazı ülkelerden bu sayıların yavaşladığına ilişkin haberler geldikçe zaman zaman global piyasalarda olumlu fiyatlamalar olduğunu belirtti.. Açıklamada "Haftaya başlarken ABD vadeli endeks fiyatlamalarının %3’ün üzerinde primli olduğunu görüyoruz.. Özellikle GOÜ ekonomilerinin daha kırılgan yapıda olması ile birlikte kredi notlarının daha aşağılara inme riski piyasalarındaki karışık fiyatlamaların ve para birimlerindeki baskının ana sebepleri arasında gösterilebilir. Kurda 6.77 – 6.80 seviyelerinin gün içi direnç olarak, aşağıda ise 6.70– 6.66 seviyeleri destek olarak kullanılabilir" ifadelerine yer verdi.