Advertisement

Bünyesinde Sinangil markalı unları da barındıran Eksun Gıda, Borsa İstanbul’da işlem görmek için düğmeye bastı. Sermayesinin tamamı Eksim Yatırım Holding’e ait olan Eksun Gıda paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Yapı Kredi Yatırım’ın liderliğinde yürütülen ve tamamı sermaye artışı şeklinde gerçekleştirilecek halka arzda, şirket paylarının yüzde 23,14’ünün halka arz edilmesi planlanıyor.

Üretimini Tekirdağ ve Konya’da bulunan üç ayrı fabrikada gerçekleştiren ve yılda 600 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olan Eksun Gıda, Nielsen Perakende Araştırma Raporu’na göre bu yıl Eylül ayı itibarıyla toplam perakende un pazarında yüzde 9,7 hasılat payına sahip bulunuyor.

30’dan fazla ülkeye ihracat

Latin Amerika, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, 30’dan fazla ülkeye farklı ürün kategorilerinde un ihracatı gerçekleştiren Eksun Gıda, 2020 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alınarak kurulan Ar-Ge merkezinde glutensiz un, glutensiz ekmek, unlu mamuller ve yeni un çeşitlendirmeleri gibi projeler yürütüyor.

2022 yılının ilk 9 ayında toplam cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 187 artışla 2,8 milyar TL’nin üzerine çıkan ve net karı 202 milyon TL’ye ulaşan Eksun Gıda’nın, 2021 yılının ilk 9 ayında yüzde 12,0 olan FAVÖK marjı ise bu yılın aynı döneminde yüzde 15,5’e yükseldi.