Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Endonezya Merkez Bankası, küresel büyüme görünümü bozulurken, ekonomiyi desteklemek için art arda dördüncü kez faiz indirdi.

Banka yedi günlük ters repo faizini Perşembe günü 25 baz puan azaltarak yüzde 5 seviyesine çekti. Bloomberg anketine katılan 30 ekonomistin 23'ü faiz indirimi beklerken diğerleri değişiklik beklemiyordu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel büyüme tahminlerini aşağı revize ettiği Temmuz ayında Endonezya'nın 2019 büyüme tahminini de yüzde 5.2'den yüzde 5'e çekmişti.

ABD ile Çin arasında kısmi ticaret anlaşmasına varılmasına karşın iki ekonomik dev arasındaki sürtüşme, ikinci çeyrekte iki yılın en düşük büyümesini kaydeden Endonezya ekonomisi üzerinde baskı oluşturmayı sürdürüyor.

Endonezya MB, gelişen piyasalardaki çöküşle mücadele ederken geçen yıl döviz kuru üzerindeki baskıyı hafifletmek için toplam 175 baz puanlık faiz artırımı yapmıştı. Bu yıl ise bankanın dikkati büyümeyi desteklemeye yöneldi. Endonezya Rupisi bu yıl dolar karşısında yüzde 2'den fazla değer kazandı.