Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Sergi Salonu’nda yapılan Muhtarlar Toplantısı’na katılarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhtar maaşlarının 3 bin 392 liradan asgari ücret seviyesi olan 4250 liraya çıkardıklarını duyuran Erdoğan ekonomiye de değinerek, “Asgari ücretten memur maaşlarına kadar insanımızı fahiş fiyat altında ezdirmeyecek düzenlemelere gittik. Ocak ayı itibariyle herkes bu artışları hayatında görmeye başlayacaktır. Kimse abuk sabuk fiyatlandırma peşinde koşamayacaktır.

Piyasalarda bir daha dengesiz Döviz talebinden kaynaklanan bir dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede alacağımıza inanıyoruz. Böylece maaşlarda yaptığımız artışlar daha anlamlı hale gelecektir. Salgının yol açtığı belirsizlik arttıkça Türkiye'nin önündeki fırsatlar kazanca dönüşmeyi sürdürüyor. Dünya, Türkiye'nin adımlarını yakından takip ediyor. Sıkıntılarımız yanında umutlu olmak için de çok sebebimiz var. Programımızın bizi nereden nereye taşıdığını yaz aylarına doğru çok daha iyi göreceğiz” ifadelerini kullandı.