Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Fed, döngü ortası genişlemesinden çekilmesinin ardından mevcut durumdan memnun olduğu yönünde sinyal verirken, Wall Street stratejistleri ABD Hazine faizlerinin yönüne ilişkin her zamankinden daha fazla fikir ayrılığına düşmüş durumda.

JPMorgan Chase & Co. stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Fed'in “sigorta” indirimlerinin sona ermesiyle birlikte 10 yıllıkların faizinin gelecek ay ayda 100 baz puan yükselebileceği uyarısında bulundu.

Bank of America Corp.'tan Bruno Braizinha, bazı ABD tahvillerinde faizlerin 2021 yılına kadar eksiye dönebileceğini düşünüyor. Braizinha Fed'in faizleri sıfıra kadar indirebileceğini belirtti.

Fed'in mesajı, ABD'de güçlü gelen geçen ayın istihdam verisi ve ABD – Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlik bir sonraki faiz indirimi beklentileri 2020'ye itti. Fed fonlama vadelileri çeyrek puanlık faiz indirimini Eylül ayına kadar tam fiyatlamıyor.

UBS Group AG tahvil faizlerinde bu yıl aşağıo yönlü potansiyel görüyor. ABD Hazine tahvillerinin “çok ucuz” olduğunu belirten UBS ABD tahvil stratejisi birim yöneticisi Chirag Mirani, 10 yıllıkların faizinin 2019'u yüzde 1 seviyesinde tamamlayacağını tahmin ediyor.

Almanya ve Fransa'nın tahvil faizlerinin eksiye dönmesiyle birlikte yatırımcıların pozitif getirili ABD tahvillerine doğru itildiğini belirten HSBC Holdings Plc. ise rallinin henüz bitmediğini düşünüyor. Max Kettner'in öncülük ettiği HSBC stratejistlerinin notunda “Biz tahvillerdeki ralliye balon denmesine sert bir şekilde karşı çıkıyoruz.” dendi. Banka yatırımcılara ABD ve çevre Avrupa ülkelerinin hazine tahvillerini tavsiye ediyor.