Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Fransa sendikasyon tahvili piyasasında sık görülmeyen bir yıl ortası satış ile ekonomik toparlanmayı fonlamak için bol miktarda tahvil ihraç eden Euro Bölgesi ülkelerinin arasına katıldı.

20 yıllık tahvillerin satışında Çarşamba günü açılan emir defteri 56 milyar euroyu (61.4 milyar dolar) aştı. Konuya yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre ilk tahminler benzer vadeli tahvillere kıyasla 7 baz puan üzerinde bir fiyatlamayı işaret ediyor.

En son yapılan yıl ortası satış 2018 yılında idi. Almanya tahvilleri karşısında bu tahvillerin alınmasında değer gören Mizuho International Plc. tahvil stratejisti Peter McCallum, "Yeni bir 20 yıllık tahvil, spread yatırımcıları için cazip olacak." dedi.

Fransa söz konusu tahvil satışı için beş bankayı yetkilendirdi: Barclays PLC, BNP Paribas SA, Deutsche Bank AG, Natwest Markets ve Societe General SA.

McCallum 8 milyar euro ile 2018'den bu yana en yüksek miktarda tahvil satışı yapılmasını bekliyor. Euro Bölgesi'nin dört büyük ekonomisi Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya toparlanma maliyetleri nedeniyle bu yıl yaklaşık 85 milyar euro tutarında sendikasyon tahvili sattı.