Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-20 ülkelerinin liderleri, Perşembe günkü olağanüstü toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada, küresel ekonomiye 5 triyon doların üerinde para enjekte ettiklerini kaydettiler ve koronavirüs salgınını ve onun etkilerini yenmek için "ne gerekiyorsa" yapacakları taahüdünde bulundular.

Salgın ortamında sanal olarak gerçekleştirilen acil toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada liderler, "Virüs sınır tanımıyor," dedi ve "Bu ortak tahlike karşısında birleşik bir cephe oluşturmayı güçlü bir şekilde taahhüt ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Suudi Arabistan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, üye ülkelerin liderleri yanında Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonlar da iştirak etti. G-20 ülkeleri arasındaki koordinasyon, 2008 yılında başlayan finansal krizden bu yana küresel ekonomiye istikrar kazandırmanın bir aracı olarak kullanılıyor.

Liderler, açıklamalarında, "Güçlü ve büyük ölçekli mali destek sağlamaya devam edeeğiz," dedi ve "Bu tepkinin büyüklüğü ve kapsamı küresel ekonominin tekrar ayakları üzerinde durmasını sağlayacak ve istihdamın ve büyümenin toparlanmasının korunması için temel oluşturacaktır" değerlendirmesinde bulundu.