Advertisement
HABERLER ABONE OL

IMF Başekonomisti Gita Gopinath'tan Omikron varyantıyla ilgili uyarılar gelirken, Goldman Sachs da varyantı gerekçe göstererek ABD büyüme beklentisini düşürdü.

Goldman Sachs 2021 için ABD büyüme beklentisini yüzde 4,2'den yüzde 3,8 seviyesine çekti. Kurum 2022 büyüme beklentisini de yüzde 3,3'ten yüzde 2,9'a indirdi.

Kurum ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde Omikron varyantının yayılmasının ABD büyümesinde ılımlı bir engel olabileceği uyarısında bulundu.

Goldman Sachs Ekonomisti Joseph Briggs, notunda varyantla ilgili birçok sorunun henüz yanıt bulmadığını belirtse de varyantın hizmetler sektöründe ılımlı etkisi olabilceğine dikkat çekti.

ABD'de de görülmüştü

Henüz ağır hastalığa yol açtığı tespit edilmese de hızlı yayılmasından ve çok sayıda mutasyon taşımasıyla aşıdan kaçmasından endişe edilen koronavirüs Omikron varyantı ABD’de de görüldü.

ABD Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol ve Korunma Merkezi CDC ilk vakanın Kaliforniya eyaletinde Güney Afrika’dan 22 Kasım’da dönen bir ABD vatandaşında tespit edildiğini bildirdi.

Ilımlı belirtiler taşıyan hastanın aşısının tam olduğu ve kendini karantinaya alarak iyileştiği belirtildi. Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci ise ilk vakanın tespiti için “Bunun an meselesi olduğunu biliyorduk” dedi.