Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası bugünkü toplantısında gösterge faizi değiştirmeyerek yüzde 0.75 seviyesinde bıraktı. Karar 9 üyeden oluşan Para Politikası Komitesi'nde oy birliği ile alındı. Karar Bloomberg'in anketine katılan 63 ekonomistin tümünün tahminine paralel çıktı.

Banka açıklamasında, Avrupa Birliği'nden anlaşmasız ayrılma yönündeki alıgılanan riskin artmakta olduğunu kaydettiler.

Başkan Mark Carney liderliğindeki politika yapıcılar halen, tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda, önümüzdeki yıllarda faiz artırımları için ihtiyaç olduğunu düşündüklerini belirtirken, yatırımcıların bankanın sorunsuz Brexit varsayımı ile farklı görüşe sahip olduğunun farkında olduklarını da kaydettiler.

Para Politikası Komitesi, Haziran toplantısının tutanaklarında, bu durumun sterlini ve gelecekteki faizlere ilişkin beklentileri düşürdüğünü kaydetti. Sterlin bu gelişimelerin ardından değer kaybetti.

Tutanaklarda, "Piyasa hareketleri, Para Politikası Komitesi'nin sorunsuz Brexit varsayımı ile finans piyasalarınca fiyatlanan alternatif Brexit senaryoları arasında süregelen tansiyonun altını çizdi" denildi.

Banka, para politikası özetinde, "İçeride, anlaşmasız Brexit'in algılanan riski arttı," dedi.

Banka ayrıca varlık alım hedefinin değiştirmeyerek 435 milyar sterlinde ve özel sektör tahvil alım hedefini de 10 milyar sterlinde tuttu.