Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic fon yöneticilerine enflasyon uyarısında bulundu.

Kolanovic yayımladığı raporda, “Bugün birçok fon yöneticisi getirilerde, emtiada, değer hisselerinde, hatta enflasyonda artışı tecrübe etmedi. Geçtiğimiz on yıllarda alokasyonlarda hepsi enflasyonla negatif korelasyonu olan büyüme, ESG ve düşük volatilite tarzlarına yönelim, birçok portföyü kırılgan hale getirdi.” yorumunu yaptı.

ABD tahvil getirileri, aşılamanın hızlanması ve teşviklerle birlikte, döngüsel hisseler ve küçük ölçekliler gibi enflasyona bağlı yatırımlar kasım ayından beri ralli yapmış, bu ralliye geçtiğimiz hafta ara verilmişti. Kolanovic, müşterilerin portföylerini küresel ekonominin yeniden açılması gölgesinde yeni rejime göre ayarlaması gerektiğini belirtti.

Devam eden yüksek işsizlik oranı ve uzun yıllar süren düşük enflasyonu merkez bankalarının yüksek enflasyonu tolere edeceğini ve bu durumu geçici gördüklerini belirten Kolanovic “Buradaki soru fon yöneticilerinin daha uzun süreli enflasyonun geldiğine ikna olması ve alokasyonlarında ciddi değişimler yaparak bunu ifade etmesi olacak.” dedi.

Kolanovic’e göre, yatırımcılar düşük volatilite stratejilerinden değer hisselerine doğru kaymaya ve enflasyon riskini emtia ile hedge etmeye zorlanacak. Kolanovic, bu trendin yılın ikinci yarısında sürmesini bekliyor.

JPMorgan’ın verisine göre, profesyonel yatırımcılar henüz reflasyon fiyatlamasına hazır değil. Hisseler cephesinde hem bilgisayar destekli traderlar, hem de hedge fonları tarihi ortalamaların altında hisse senetleri tutuyor.