Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ (KARDEMİR), yılın 9 ayında 209 milyon lira kar açıkladı. Şirketin 3. çeyrekte net karı 39.1 milyon TL oldu, Bloomberg'in beklentisi 41.1 milyon TL'ydi. Satış gelirleri ise 1.31 milyar TL olarak 1.27 milyar TL'lik beklentiyi aştı.

Garanti Yatırım 3. çeyrek finansal sonuçlarının hafif olumsuz olduğunu belirtti. Açıklamada "Operasyonel sonuçlar beklentilerle genel olarak uyumlu, net kar ise beklentilerden daha kötü operasyonel olmayan gelirler sebebiyle beklentilerin altında kaldı. Yıllık bazda demir cevheri fiyatlarındaki artış karlılığı olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple finansalların hisseye etkisinin hafif olumsuz olacağı düşüncesindeyiz" ifadelerine yer verdi.

"PİYASA TEPKİSİ OLUMSUZ OLUR"
 
İş Yatırım net karın beklentinin altında kalmasıyla piyasa tepkisinin olumsuz olacağını öngördü.

Net karın piyasa beklentisinin altında olduğu belirtilerek "3Ç18’de açıklanan 48 milyon TL’den daha düşük 39 milyon TL net kar rakamı açıkladı. Net kar rakamı tahminimizdeki sapma çoğunlukla beklentilerin üzerinde gerçekleşen kur farkı giderlerinden kaynaklanmaktadır. 3Ç19 net kar rakamındaki yıllık bazdaki düşüş çelik fiyatlarındaki gerileme ile birlikte yüksek demir cevheri fiyatlarından kaynaklanıyor. Şirketin ciro rakamı ise beklentilerle uyumlu yıllık bazda %7 düşüşle 1.3 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK rakamı ise 3Ç18’de açıklanan 532 milyon TL’nin oldukça altında ancak beklentilere paralel 124 milyon TL olarak gerçekleşti.

Beklentilerin altında gerçekleşen 3. çeyrek net kar rakamına piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz"

"HİSSEDE HAFİF OLUMLU ETKİ YAPAR"

Ak Yatırım 3. çeyrek net karın 50 milyon TL olan kendi beklentilerinin altında kaldığını belirterek "39 milyon TL net kar açıkladı; yıllık %18 daralma gösterdi. Bizim beklentimizden düşük gelen net kar daha çok vergi beklentisinin gerçekleşen rakamdan farklı olmasından kaynaklandı. Vergi öncesi kar rakamı 50 milyon TL ile bizim beklentimiz olan 47 milyon TL’ye yakın gerçekleşti. 3. çeyrekte ciro 1milyar 310 milyon TL olarak gerçekleşti; yıllık bazda %7 büyüdü ve beklentilere paralel geldi. 3Ç FAVÖK yıllık %77 daralma ile 124 milyon TL olarak gerçekleşti ve beklentilere paralel geldi. Yıllık ve dolar bazında çelik satış fiyatları %8-12 aralığında düştü; bu hem ciroda (satış hacmi de yıllık %4 düştü) ve FAVÖK’deki daralmaların ana etkeni oldu.Beklenenin altında gelen net kar rakamı hissede hafif olumlu etki yapabilir." değerlendirmesini yaptı.